Wednesday, January 9, 2013

Download Dokumen Standard KSSR.


Anda boleh mendownload semua Dokumen Ini Dengan Hanya Satu Klik Di Setiap Tajuk..:) 

Download EMK & Kemahiran Menaakul

Download Dokumen Standard Bahasa Malaysia

Download Dokumen Standard Bahasa Inggeris

Download Dokumen Standard Bahasa Cina

Download Dokumen Standard Bahasa Tamil

Download Dokumen Standard Matematik

Download Dokumen Standard Pendidikan Jasmani

Download Dokumen Standard Pendidikan Kesihatan

Download Dokumen Standard Pendidikan Islam

Download Dokumen Standard Pendidikan Moral

credit sumber: BPK KSSR.


Doa Ketika Turun Hujan & Doa Ketika Hujan Berhenti.


Doa Ketika Hujan Turun


Doa Ketika Hujan Berhenti.


betul la kata orang, panas-panas ni nak hujan..dan turunlah hujan rahmat..alhamdulillah, sejuk muka bumi Allah ini..:)


Kadang Kala Tak Berani Nak Berjanji.


bismillah,

sekali lagi anak murid ros post di wall..Ustazah, kata nak datang sekolah agama..sedih pulak rasa..tu lah kadang-kadang tak berani nak janji apa-apa dengan anak murid, sebab ros dah tahu mesti diorang tuntut janji tu balik..

ada yang cakap jangan lupakan saya ustazah, mesej tak balas dah merajuk..kadang kala nak jaga dan puaskan hati semua orang bukan mudah..

kerja menuntut ros untuk konsisten..dan kadang tu tak boleh nak konsisten sgt sebab tekanan bile dapat tahu sekolah tu tak ada subjek bahasa arab, tapi tak boleh nak negative! kenalah positif walaupun bagi ros, ros dh tertinggal dua minggu kot dari kawan-kawan lain yang sudah pun mengajar bahasa arab di Sekolah Kebangsaan..

jadi, bagi semua anak murid ustazah! maaf, ustazah tak dapat nak tunaikan janji ustazah, tapi jika ustazah betul-betul free nanti kita jumpa ye? :'( maafffff kan ustazah! 

Facebook Membuatkan Anda Gemuk?


 
Apakah Anda harus menyalahkan Mark Zuckerberg untuk perut buncit Anda? Ketika sebuah study di Journal of Consumer Research  menemukan bahawa 5 minit bermain Facebook boleh membuatkan anda akan mencari sesuatu seperti snack untuk di kunyah ketika melayari internet! ! !

Kajian telah dilakukan terhadap 470 orang dan rata-rata keputusannya menunjukkan bahawa mereka lebih senang untuk melayari inteernet selama berjam-jam tambahan pula dengan mengunyah snack sebagai makanan ringan dan mereka tidak pula mengambil sesuatu yang berkhasiat untuk dimakan. 

Kajian juga turut dibuat di Columbia University dan menemkan ramai yang sanggup berhabisan duit membeli kad kredit untuk berbelanja sambil melayari Facebook.

Tenang!  Anda tidak harus berhenti bermain internet dan Anda boleh mengkontrol diri Anda dari bermain internet sepanjang hari. Jika internet hanya membuat Anda menjadi tambah gemuk dan membuat pengeluaran Anda bertambah, untuk apa? Pilihlah social media yang membuat Anda menjadi lebih baik. Facebook atau social media lainnya bukan sumber masalahnya, tetapi cara Anda memanfaatkannya – itu sebenarnya masalahnya.

Dan jika ana seorang pengusaha atau peniaga di internet iaitu di Facebook ataupun Twitter, cukuplah sekadar anda memberikan informasi kepada pelanggan anda..dan janganlah anda menjadi "KEPOCHI" di dalam facebook mahupun twitter...cukuplah sekadar bersederhana..:)