Thursday, January 3, 2013

Penampang, Sabah Diserbu Jabatan Agama Islam.


bismillah,

sebelum ini ros pernah terbaca satu artikel di Faceblog tentang seorang pelajar berumur 13tahun cuba untuk merogol seorang perempuan..ya Allah, budak ni sebaya dengan adik ros, tapi dah ada niat dan nafsu jahat terhadap perempuan..

zaman sekarang kan? sukar untuk dijangka..kadangkala tak terfikir umur 13 Tahun, pelajar tingkatan satu terfikir nak buat benda tak senonoh macam tu dekat perempuan..NAUZUBILLAH, kau lindungilah adik ku ya Allah..

risau sangat dengan dunia sekarang yang jumpa dengan pelbagai jenis manusia..tak kira lah lelaki ke, perempuan ke..macam-macam perangai nye..ada juga yang keluarkan kata-kata kesat, menghamburkan kata-kata seperti bodoh, bangang, bahaluu, tolol, sial, bu*it, pan**t..astaghfirullah..anak murid ros pun ada juga yang jenis macam ni..yang mana dalam tahap kenakalan yang tidak boleh di kawal..

ada juga yang ros perhatikan, LIKE gambar perempuan separuh bogel..semua tu bukan tak keluar di TIMELINE (TL) keluar semua! murid darjah 6 sebelum ni, so..mungkin kalau org lain tak hairanlah kot..tapi ros hairan sangat..mana perangai yang diorang ambil ni? sedangkan dekat sekolah ada juga didikan agama..adakah disebabkan kurang pemantauan atau kurang kasih sayang dari kelarga? sedihhhh sangat! 

okey, nak dijadikan cerita..tadi tengok 999, sekarang ni nak langgan perempuan jalang pun ada caranya..caranya hanyalah dengan melayari internet..tak hairanlah kes maksiat berlaku dan berleluasa sana sini..agak memalukan ada yang separuh bogel menayangkan aurat..agama tu tak tahu lah nak kata..pakai skirt pendek, terdedah sana sini..ya Allah..seronok sangat ke yang lelaki ni pun nak langgan? bukannya perempuan aka betina tu halal untuk kamu! carilah yang halala..sepatutnya google mainkan peranan untuk banned kan sahaja syarikat yang membina website melanggan gigolo-gigolo, gay, lesbian atau yang cuba untuk mencari rezeki dengan cara pintas menjual maruah diri..malu kot..bila pegawai agama islam tanya buat apa kat sini..? saya minummm saja'..Allah! minum tu ko minum apa? arak kan? aduh, ter"emo" pulak ros..rasa geram dan macam nak siat-siat sahaja kulit gebus dorang ni..kan ke elok kalau tutup aurat tu betul-betul...

polis dapat kesan tempat maksiat macam ni melaui internet lah, senang je..bila diteliti kes ni baru diorang serbu.ternyata memang ada..insaflah..! dunia ni semakin hampir kepada garisan yang dipanggil KIAMAT..sampai bila nak hidup senang dengan menjual tubuh badan? memang sehari boleh menjangkau sehingga 500-900 hengget..tapi ingatlah..kau nak duduk NERAKA jahannam tu selama itu jugak ke? bahkan, lebih lama? 

Penampang, silalah rakyatnya bersatu ke arah bebas maksiat..

Cikgu Bawak Bekal Sendiri.

Disebabkan di sjkc tidak ada kantin untuk guru melayu islam, makanya..ros bawak bekal :) jemput makan ;)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.