Wednesday, March 6, 2013

Kursus LDP 2 di Sekolah Kebangsaan Bukit Beruang.


bismillah...

Kursus LDP yang berlangsung pada hari ini was very contented..rasa macam rugi lah kalau ros tak join kursus tadi..alhamdulillah berkesempatan untuk join...Penceramah jemputan dia memang AWESOME habessss! Encik Ong Boo Siong, biarpun OKU tetapi beliau tidak menganggap OKU nya itu sebagai penghalang untuk memberikan semangat kepada OKU lain dan bukan sekadar itu, beliau memang layak dijadikan contoh kepada semua OKU yang ada di dunia ini...

banyak yang ros belajar pada hari ini antaranya NLP...apa itu NLP? cer cari kat Google tengok..hehehehehe..:) bak kata En. Ong Boo Siong..kalau dekat tempat lain dia buat kena bayar..tapi kami percuma sahaja dapat...alangkah baiknya beliau..semoga beliau diberikan hidayah oleh Allah...wahh! kenapa ros cakap macam ni? orang yang berbangsa MELAYU sendiri pun tidak mengenali erti mencuba dalam hidup..yang mereka tahu hanyalah meminta..tetapi seperti Encik Ong ini, dia mencuba sejak dari kecil bagaimana untuk hidup normal seperti orang lain...apa yang beliau tidak pernah buat? semua beliau buat...bahkan semangat yang ditunjukkan menjadi satu aspirasi dan contoh kepada OKU lain..:)

ros memang teruja tengok enciik Ong ni...dengan tangannya sebelah tidak sempurna tetapi beliau berkelakuan seperti org normal yang sempurna..tahniah dan beliau ni setanding dengan encik amin idris yang sentiasa POSITIF..:) 

beliau juga pandai membezakan halal dan haram biarpun berbangsa dan datang dari KAUM yang berbeza dengan kita..:) that why ros doakan semoga dia diberikan hidayah..tak salah mendoakan semua orng kan..:) hehehehe...:) 

Perkongsian yang telah diberikan oleh En. Ong Boo Siong memang TERBAIKKKKK...ibarat belajar psikologi bagaimana untuk kita mengenal anak murid kita dan bagaimana nak handle mereka dengan baik...sesuai dengan tajuk LDP, guru penyayang murid cemerlang...:) dan bagi LDP kali ini, ros dipertanggungjawabkan sebagai pelapor..hamdalah...siap sudah laporan....semoga LDP seterusnya nanti akan lebih mantoppppp dan aktivitinya juga menarik..hopefully! :)

baiklah, sekian.......insyaALlah ros akan update lagi nanti..:)