Saturday, April 27, 2013

Stress..?


pagi-pagi lagi dah bangun awal untuk program di sekolah..hari ini ada Khemah Ibadah bagi pelajar Tahun 6, tetapi dihandle sepenuhnya oleh JAZIM Motivation Group..alhamdulillah, just pantau-pantau sahaja sebenarnya..dan bagi program tadi, ros bahagian makan tengahari..alhamdulillah, settle kerja dan khemah ibadah bagi tahun ini..

cuma ada sedikit kekurangan dengan program tadi..hurm, maklum sgt dengan kekurangan tersebut sebab setiap kali berprogram apa yang mencacat celakannya adalah kehadirran guru..but it is okey...mereka masih datang biarpun mengikut "Shift"..huhu..

ros rasa benda ni normal, apa yang tak normalnya ialah sikap berkira antara guru..sangat-sangat berkira..sehinggakan tak sangka dalam aliran AGAMA sendiri bersikap seperti itu..minta dijauhkan, tapi inilah hakikat yang berlaku dan ros rasa agak stress..

cuma teringat pesan seorang kakak, katanya...kalau kita rasa demotivated, ros carilah kawan yang boleh motivatekan diri ros dan orang itu sentiasa positif..pesan kakak ini akan ros sematkan dalam diri..terkadang rasa stress dengan keadaan disekeliling, tapi bila difikirkan..kenapa jadi macam ni, tanya pada diri sendiri..mungkin kita kurang baik dengan DIA..HAK dia mungkin kita tak tunaikan ke..kurang sempurna ke..fikir macam tu jelah...

stress? apa yang sangat biasa ros lakukan adalah keluar berjalan..stress dengan assignment pun keluar juga berjalan..tak tahu kenapa minggu ini adalah minggu stress..harap ianya akan beransur pergi...jauh-jauhhhhh dari hidup ini wahai ahli STRESS! ! !

okey, tak payah baca lama-lama entry ini..nanti takut anda juga stress seperti ros..huhu..