Sunday, October 21, 2012

sangat tak berperikemanusiaan..huhu


cerita terjadi pada pagi tadi..
sedih sangat bila terjaga dari tidur mak cerita adik saya yang OKU semalam nak di hentak kepalanya dengan orang..
apelah salah dia yang dia dah lakukan..
kenapa ZALIM sangat manusia sehinggakan tak mengerti perasaan manusia seperti ini?

adik saya cuma hanya singgah makan sahaja di kedainya..bukannya tak bayar..bayar ! ! ! tapi kenapa nak hentak kepala adik saya?

cukuplah dia koma dahulu...terlantar sehingga 28 hari di hospital...tak cukup dengan tu sekarang kepalanya sendiri tak boleh nak berfikir dengan baik dan cakap sedikit tergagap masih juga orang tak ade HATI dan PERASAAN untuk melakukan yang tidak baik terhadap dia?

ya Allah, jauhkan lah adikku dari perbuatan manusia yang jahat....

jangan dipandang kekurangannya..
biarpun dia nampak cacat dan tak sempurna..tapi dia juga perlukan sokongan dari kita semua yang sempurna..
sepatutnya orang yang dah punya kedai macam tu boleh fikir dengan baik dan tidak membuat sesuatu perkara berlandaskan nafsu semata..sangat tak baik..

memang terkejut semalam..tapi alhamdulillah, setelah mak dan abah nasihat dengan baik kepada adik ros..dia sendiri tak nak ke kedai tu lagi..

demi keselamatannya juga...

untuk tuan kedai yang tak berhati perut, mungkin hari ini Allah berikan kamu kekayaan..tapi jika tiada perasaan terhadap golongan yang kurang upaya..dan tiada kasih sayang..fikirlah bahawa tiada juga kasih syg dari ALlah untuk kamu..! 

*rasa macam nak balas je, tapi fikir...bukan dapat apa pun..hanya berdoa supaya setiap dari ahli keluargaku selamat dari kejahatan manusia..amin..