Friday, June 11, 2010

cantik menarik tertarik~ demam kerana LBS..wuuuuu~ ;)

Kasyah bersama rakan sekumpulannya, Sapi, Man dan Cin Cai merupakan pelajar nakal yang sering membuat onar dan terkenal kerana sering dikenakan tindakan disiplin. Mereka juga melabelkan kumpulan mereka sebagai anti perempuan. Namun, sikap dan kenakalan Kasyah berubah dengan kemunculan pelajar baru, Ayu. Ayu telah benar – benar menambat hati dan perasaan Kasyah, membuat dia jatuh cinta. Ayu mencabar Kasyah untuk berubah dan sebagai syarat untuk dia menerima Kasyah. Episod baru hidup Kasyah pun bermula.

Tiba masanya Kasyah perlu melakukan tugasan kajian tesisnya ke pedalaman. Kasyah berpisah sementara dengan Ayu. Azmi yang pernah mengecewakan Ayu, kini muncul kembali menagih cinta dari Ayu. Azmi hampa bilamana Ayu menolak permintaannya itu. Melalui ibu Ayu, Mak Leha, Azmi merencanakan sesuatu untuk membolehkannya bernikah dengan Ayu. Melalui perancangan Azmi, Mak Leha berpura sakit jantung dan tidak boleh kerisauan. Ayu yang serba salah terpaksa menerima Azmi dalam hidupnya, kerana bimbangkan keadaan ibunya. Ayu berkahwin dengan Azmi. Kasyah kecewa. Kebahagian yang diharapkan tidak menjelma.

Azmi kembali kepada tabiat lamanya yang pemabuk, panas baran, kaki perempuan dan sering membelasah Ayu. Suatu malam, mereka berdua bergaduh besar. Ayu yang dipukul bertindak melarikan diri dengan kereta. Ketika memandu dalam keadaan trauma dan emosi, Ayu hilang kawalan lalu kemalangan. Ayu cedera parah. Mukanya hancur. Azmi menuntut maaf tapi Ayu sebaliknya menuntu cerai dan minta wajah yang baru. Episod baru hidup Ayu pun bermula. Ayu yang kini berwajah baru tampil sebagai Emilia. Ayu ingin memulakan hidup baru dan melupakan episod dukanya.

Ayu / Emilia, menubuhkan syarikat melalui wang simpanan dan pampas an dari Azmi. Melalui kawannya, Suzana, Kasyah dijejaki dan dipelawa untuk bekerja dengan syarikat Emilia. Kasyah yang pada mulanya tidak menyangka apa – apa, mula mengesyaki sesuatu setelah baru bekerja. Melalui Suzana juga Kasyah mengetahui segalanya tentang Ayu / Emilia. Hubungan mereka kembali bertaut. Azmi yang sakit hati cuba mengagalkan hubungan itu kembali. Azmi sekali lagi meminta bantuan Mak Leha untuk memujuk Ayu / Emilia. Semasa di rumah Emilia, Azmi telah memukul Emilia dihadapan Mak Leha sehingga milia terjatuh dan tidak sedarkan diri. Emilia cedera parah di kepala dan hilang ingatan. Berbagai cara dilakukan oleh Kasyah dan Mak Leha untuk memulihakn ingatan namun belum berhasil. Emilia yang senakin pulih, akhirnya mengahwini Kasyah. Kebahagian yang diharapkan Kasyah tidak kekal lama. Ayu / Emilia meninggal dunia ketika melahirkan anak

PELAKON: Farid Kamil, Lisa Surihani, Raja Farah, Fazura dan Que Haidar

actually aku cari sinopsis nih tuk sum1 yang tak pat nak join sekali kit0wang tg0k dis m0vie~ 4 th0se yang terasa..dy lah 0wgnyer..nak wat cane kan? dah kamu jaw0h~ ;)

***thanks 2 qimie.com***

~h0w t0 slim ur b0dy~ hak3! ! !

the best way t0 get a well health n slim~

just with a D.A.N.C.E

Have a happy watching~

demam???

D3mam b3rsama3~

Dugaannyer aku rase~

Elok plak kami bertiga satu bilik demam..

Batuk3..

Selsema..

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa;(

Cam nak balik umah je rase~

Pakal lah aku byak ag tugasan yang perlu dibuat!

Lau tak dah lame kaki ku ini melangkah BALIKKKKKKKKK~~~~~~

Waaaaaaaaaaaaa;(

Nak nangish je rase~

Wut sh0uld I d0!

D0nt kn0e wut 2 d0!

Hik3;P

Tawakkaltu a’la allah~

Lau dah nasib badan kne tanggung demam cenggini..

Bukannyer ALLAH s.w.t tu bg sakit c0z saje3..

Mesti ade kafarah bagi kiter shumew~

Syafakillah ya r0se~

insyaAllah nnt baik lah tu~

be a l0ver pers0n~

L0ve my r00mates~

They make me smile~

Make me feel happy..

L0ve t0 have a laugh with..

N l0ve 2 b friend with them~

L0ve b0th 0f u mush~

Rara n mimie..