Sunday, September 9, 2012

semalam yang kena BOMB!

tak sepatutnya

saya banyak belajar dari semua guru-guru di sekolah saya, dalam masa saya mengajar hampir 3 bulan di SRA (JAIM) Ujong Pasir ni, semalam adalah kenangan yang memang tak boleh dilupakan, walaupun bukan saya yang kena bom...tapi guru-guru dibom oleh guru besar..buukan apa, atas sebab tak hadir jamuan raya..kadang kala terfikir dibenak, kenapa di sebabkan jamuan raya semata-mata dah kena tulis surat bagai untuk dihantarkan kepada Ketua Pendidikan Daerah/Zon, kemudian..kembali beerfikir..memang patut juga kena bom semalam..aagar kesilapan tak berulang..biarpun hanya sambilan, dan tidak dipertanggungjawabkan untuk hadir ke jamuan..tapi sedikit sebanyak saya belajar dari mereka akan erti menghargai kelonggaran yang dh cukup banyak Guru Besar kami beri kepada guru-gur yang lain..*terasa kelakar juga sebab kena leter semalam..tapi tu lahhh..kakak3 ku semua pasti sudah ambil pengajaran kan? even benda tu bagi saya REMEH je..:) memang sesuatu yang tak sepatutnya punnnnn..:)

roti boom

lepas sahaja masing-masing kena boom, GB masih lanje kitorang..makan roti boom..she is very kind person..masih menjaga hati semua guru-gurunya, walaupun boleh dikatakan beliau memang masih MUDA, dalam sekolah tu saya paling muda, kedua adalah GB sy..mudakan? 31 dah pegang jawatan GB..:) berbangga juga dapat kenal beliau..

seorang yang prihatin

kisah seorang lagi guru diskolah yang sangat prihatin terhadap anak perempuannya, PHD dah anak kak Faridah ni..bangga sangat..dalam umur yang begitu muda, 24tahun kau! tak muda ke tu? dah ade PHD? baguskan..alkisah, nak dijadikan cerita anak beliau diserang appendix, dah selamat operate dah pun..cuma yang sedihnya luka masih *parah*..pergi hospital, cuci luka then dah stapler pun esoknya luka terbuka dan nampak kesan daging..kasihan sangat dekat kakak ni sebab setiap kali saya tengok dy, mesti seperti orang yang tak tentu arahnya..dek kerana risaukan si anak dirumah..alhamdulillah, waktu itu bergerak pantas..memang kak Faridah balik awal sebab nak jage anak dia..keluh kesah dia saya sahaja yang tahu dan prasan..sebab dalam minggu tu memang saya yang bertugas untuk menjaga dewan peperiksaan percubaan UPKK kali ke-2..saya doakan anak akak sihat sempurna..:)

tua

ye, semua yang ada disekolah boleh dikatakan pangkat nenek saya..tapi saya tak lah kejam untuk memanggil mereka nenek..saya akan paggil mereka KAKAK..ouch! *sopan* lah tu..:) dan mereka menerima seadanya sehingga melompat kegeembiraan (abaikan yang bab lompat melompat tu) :P
saya hormat mereka, dan alhamdulillah ukhuwwah yang terbina terus erat..terasa seperti berada dan berborak dengan arwah atok saya..saya masih ada nenek kandung, tapi tak serapat seperti rapatnya saya dengan mereka..apa-apa pun, mereka inilah yang telah melahirkan generasi muda sekarang.generasi yg berilmu..alhamdulillah..:) 

nak tamatkan penulisan, jom la jenguk3 FB JUBAH MODERN saya..:) 
salam