Saturday, November 2, 2013

Demam Denggi.


ini kisah dalam minggu ini juga...disebabkan terlalu banyak program dan keletihan badan yang terlampau membuatkan aku diserang demam yang mengejut...doktor cakap kamu mungkin suspek denggi..lalu dia bertanya...kamu tinggal mana? sy tinggal di Peringgit...hurm, peringgit jaya tu memang kawasan denggi tu..macam mana kamu boleh demam ye? sy pun tak tahu doktor..tiba-tiba hari ni memang kepaala rasa berat..satu badan rasa sengal3...doktor tanya nak cek darah tak? aku tak nak la..takkan aku kena denggi kot? huhu..pastu doktor cakap..takpela, kalau ianya masih berlarutan..sy nasihatkan kamu datang balik jumpa saya...ok? aku pun...baiklah doktor...huhuhu..memang rasa tak tahan sgt semalam...panas yang terlampau aku rasakan pada kepala ku..

tapi hari ini..
alhamdulillah..beerkurangan...nasib baik ade peneman..adikku sendiri..terima kasih adik angah...dialah yang tolong celurkan air asam dan letakkan di kepala...dr semalam tak ade langsung rasa nak makan apa3,...mak tanya nak makan nasi ayam tak? jawapanku tak nak...bubur? tak nak...semua tak nak..jadinya boleeh hilang 5 kg kot sebelum tarikh walimah....??? *perasaannnn! 

seriously, mmg ros tak rasa nak makan ape..tambahan pula tekak rasa kelat3 je...last3..suruh adik buat air asam jawa..minum air asam jawa shj...itu jlah yang boleh hilangkan kelat di mulut...harapnya panas yang ada di badan ni akan beeransur hilang...tak tahan nak tanggung kalau jadi lagi pada hari-hari mengajar..memang penat dan sungguh letih ros rasakan.:'( 

k la..nak rehat..slm