Wednesday, June 19, 2019

Tiada Keseronokkan ke Sekolah.

Bismillah, alhamdulillah 19 Jun 2019, tak ke sekolah sebab semalam sakit kepala. nk kata sebab puasa rasanya memang bukan sebab puasalah kan.. memang sebab OTAK dah tepu.. tak boleh nak terima arahan dah agaknye...semua yang masuk keluar semula.. baru dua hari puasa enam untuk tahun ini.. harap lepas ni boleh puasa lah sambung puasa enam..puasa ganti tinggal 1 hari je lagi nak diganti...yeeehaaaa!

ok, berdasarkan tajuk, dah tiada keseronokkan ke sekolah..kalau stress sangat nanti takut GILA pulak kan..harap Dr. Maszlee Malik ambil berat lah kes cikgu-cikgu yang nak berpindah ni..janganlah dipandang enteng... belum kes cikgu stress dengan Pentadbiran sekolah lagi! :( 

seriously tak seronok nak ke sekolah, fikirkan anak-anak didik je ni...klu x rase nk berhenti mengajar pun yer jugak...tak pernah lagi rasa mcm ni..kepincangan sistem sekolah yang bermula dengaan lemahnya pentadbiran atasan seperti Guru Besar.. sebagai guru rasanya tak sepatutnya nak mengugut guru-guru..jadilah seorang yang PROFESSIONAL..

ini tidak, asik naak ugut aje kerjanya...penat dah dengan DRAMA mereka! letih...alhamdulillah dapaat MC dua hari..doktor pun boleh tahu agaknye tekanan kita..dua hari dia bagi..ni bukan mintak tau! tidak sama sekali..ni doktor yang kasi...

nak tunggu hujung tahun lama sangat rasanya...semoga Allah mudahkan urusan untuk pindah sekolah ke Melaka hujung tahun ini..sebab nak buat kerja sampai ke petang pun dah tak ada rasa..rasa nak balik cepat-cepat aje setiap kali datang sekolaah..dulu selalu aje balik lambaat...ssekarang...naak tunggu sampai kerja siap pun memang takkan dah! 

semoga Allah beri hidayah pada aku, kawan-kawan aku dan KAU yang sepatutnya tinggalkan sekolah ini lebih dulu dari kami!