Friday, October 26, 2012

Alhamdulillah..;)

suka dan duka yang dilalui dalam hidup mungkin sudah menjadi rencah dan kebiasaan manusia..
DIA yang maha menentukan segalanya..
biarpun baru sahaja minta sedikit..dengan hanya amalan yang sedikit, tidak pernah DIA sesekali melupakan hambanya yang bersyukur..
Alhamdillah..

hari ini dengan kuasaNya jgalah aku bertemu dengan cikgu lama sewaktu di Sekolah Menengah dulu, seronok dapat berbual dengan cikgu sendiri..syukur ya Allah..rasa macam nak berborak lama-lama..memang suka sangat dengan cikgu Hikmah tu sebab dia merupakan seorang guru yang sangattttt baik!

tak dinafikan, bila dia mengajar..memang cepat masuk..tambahan pula cikgu memang seorang cikgu yang cantik, kuat dan kental..kuat sungguh jiwa dia, dalam menghitung hari-hari untuk melahirkan bayi..dia naik turun tangga untuk mengajar kami semua...aku suka kacau cikgu tu...kalau jumpe dia mesti tegur...cikgu cantik! :) 

Subhanallah, kuasa Allah..tengah jalan sorang-sorang dekat tesco tadi tersermpak pula dengan cikgu..memang tak sangka sangat-sangat..dalam kepala tengah memikirkan perangcangan selepas tamat kontrak guru di SRA (JAIM) Ujong Pasir..
sekarang ddah ramai sgt yang buat bisnes on9...jadi jubah kebanyakkannya akan terjual pada musim-musim tertentu..

dalam kepala duk planning nak buat website sendiri..insyaAllah lepas dah settle buku rekod pelajar darjah 6 dan sijil-sijil mereka tu semua, aku pasti yang aku nak buat blog untuk bisnes aku..
jalan-jalan sensorang, dah habis beli barang..jenis mata ni memang suke tengok purse, tudung-tudung, minyak wangi..macam-macam lahhh..tak sangka mata ni tertancap pada wajah yang memang tak asing lagi dalam hidup aku sebelum ini..

cikgu aku sendiri..cikgu Hikmah..
perbualan kami agak rancak..seperti dah lame sgt tak jumpe, hakiktnya memang dah lama tak jumpa cikgu..rindu rasa kenangan di sekolah menengah..
ya Allah, andai dapat ku undurkan masa..aku ingin jadi seperti dulu..:')

insyaAllahh....perancangan Allah itu lebih hebat dan selalunya yang terbaik..tidak pernah kalah..yang kalah hanyalah kita..

dan hari ini dapat kabar gembira dari seorang rakan..bakal bertunang pada esok hari..syukur..semuanya yang baik-baik sahaja yang berlaku pada hari ini...
Janji Allah itu PASTI..untuk hamba-hambanya yang bersyukur..:')

Salam Eid Adha Mubarak...

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA 
untuk semua....~ :)

dan selamat berhujung mingguuuuuuuuuuuu..;)