Friday, June 1, 2012

seronokkkkkkk sangat dapat pergi berkelah di Pantai Puteri..:)

its been long time kami semua sekeluarga tak pernah spent time bersama..
nak makan berkumpul sekali pun dah jarang, kalau dulu ikutkan nak makan dulu mesti rasa serba salah sebab abah tak balik kerja lagi..rasa kasihan kat abah sebab penat kot..askar kan..macam-macam yang abah buat..jalan dalam kem pun dalam keadaan berkawad..memang kesian la..dalam keadaan panas terik lagi....jadi, wajib kami tunggu abah kat rumah dan makan bersama..:) 

semalam aadalah hari yang paling seronokk..memang seronok sebab dapat kumpul..kalo hari biase mak dengan abah memang sibuk sangat dengan kerja..tapi semalammmm la hari yang paling best ros rasakan sebab kami berkumpul, makan-makan sama-sama dan mandi manda..tapi ros melayankan adik-adik ros jek..ros tak mandi pun..hehe..

nak g pantai ni pun atas permintaan adik yang no 4 tu, dy cakap nak gi pantai sebab nak tanam diri..;P kan dy paralyse sebelah badan..jadi kami duk tanam dy lah semalam..cian kat cik mat tuh..hehe..:) adik ros lumpuh sebelah badan akibat accident..dan selepas accident dia tak ke mana..hany dduduk di rumah sahaja..

jadi quality time yang ada dimanfaatkan sebaik-baiknya semalam..melayankan adik-adik..

dan nak dijadikan cerita ssemalam juga rezeki dari Allah..ross dapat kerja di Sekolah Menengah Arab (JAIM) Seelandar..melaka..ya Rabb..syukran..:) senang berurusan..wwalaupun sudah dua higga tiga kali mengisi borang di Jaim.tak pernah nak ddapat.. ni kuasa Allah yang bantu..dapat juga akhirnya..meengharapkan jawatan itu teetap tapi ini hanyalha sambilan sahaja..sementara menunggu guru baru yang akan ganti agaknya..ros sendiri kurang pasti..

tapi doa emak tu makbulkan? emak ros yang teman semalam g naik Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM)..
alhamdulillah dapat juga mengajar, tapi kelakar la..sebab mak dh cakap.mesti ros dapat sekolah kat Selandar tu..sekalik betul sangkaan mak..meemang dapat..! syukur..

tu yang petang tu g Pantai..sebab masing-masing ngah happy! haha:P

ok lah, setakat ni sahaja entry utuk kali ini..

seronokkkkkkk sangat dapat pergi berkelah di Pantai Puteri..:)