Saturday, September 21, 2013

Aku Rosmarieza Binti Rofiee - Tiada Apa Untuk Aku Banggakan.


bimillah..

kehidupan di DUNIA hanyalah sementara...dan tiada apa yang dapat AKU "BANGGA" kan..pangkat? jawatan? segalanya hanya sementara...harta? paras rupa? semuanya pinjaman..

apa pun yang ada pada diriku..aku tetap merasakan bahawa BERSEDERHANA itu adalah yang terbaik..aku bukan seorang penyair yang punya bait-bait yang bagus dalam penulisan syairnya...aku bukan seorang penyajak yang lantang dalam menyampaikan sajaknya...dan aku bukanlah siapa-siapa..tidak ada satu pun yang dapat aku banggakan akan kehidupanku di dunia yang aku rasakan hanya sementara! 

dan..

yang aku bangga...aku dipilih..menjadi hamba DIA...dipilih ke dunia untuk diberikan ujian, masalah, kesenangan, kebahagiaan...kerana tidak seorang pun yang hidup di dunia ini tidak pernah diuji sehinggalah dia beriman kepada Allah...

aku belajar YAKIN akan ketentuanNya..aku belajar semua yang terjadi pada ku sebagai kehendakNya..dan aku mengerti tempat ataupun keberadaan aku sekarang adalah yang terbaik buatku..

Tiada Apa Untuk Aku Banggakan..melainkan setelah tiba saat itu...aku sangat sungguh bersedia..dengan AMALAN yang aku bawa..pastinya, saat itu..aku masih tiada apa untuk aku banggakan..

*dalam sedar..

*dalam jaga..

*dalam gelak dan tawa..

AJAL ku pasti akan tiba..

dan yang pastinya...aku masih tiada apa untuk aku banggakan..kerana..aku seorang MANUSIA-LUPA..