Tuesday, December 18, 2012

Jangan Percaya.

Walau siapa pun dia pada kamu, sama ada kawan baik, saudara terdekat..pokoknya tidak kiralah siapa sahaja dia bagi kamu..

Sebarang cerita jangan mudah berkongsi..;) melainkan dengan online diary ini...:P wekssssss..:P
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Masalah Yang Tidak Kita Jangka - j-QAF

bismillah, sekarang ini barulah boleh nak cerita panjang-panjang dan berkongsi dengan semua tentang JQAF..
rasa risau pula mendengarkan cerita semua Pegawai yang memberikan penerangan..banyak sangat kerja yang perlu kami lakukan lebih-lebih lagi borang perjanjian dan macam-macam yang kena disahkannn! alhamdulillah nasib baik semuanya boleh dicop oleh Mentor...;) hehehehe..lega sangat! :)
actually, ros nak highlightkan disini bahawa segala perkongsian ini adalah sebagai peringatan buat diri ros sendiri! ;) kerana ini adalah diari on9 saya..dan sememangnya setia hari saya akan updateeeee dia..in shaa Allah..:)

terlalu banyak isu-isu yang kami bincangkan termasuk juga isu guru pelatih yang ditempatkan di Sabah Sarawak..dan alhamdulillah saya dan rakan-rakan tidak ke sana..;) jadinya...malas lah nak ceritaaaa..:P hihihihi :D sebab bagi ros semua orang pasti ada masalah mereka masing-masing dan sebaik-baiknya bertanya terus kepada pihak IPG dengan menghubungi mereka untuk mengetahui keterangan lebih lanjut..:)

di antara masalah yang dibincangkan ialah:-

1) Adakah rumah dan kenderaan akan disediakan oleh IPG ketika kami ditempatkan disekolah untuk latihan?

- Waktu Kuliah, IPG yang akan sediakan tempat tinggal dan jika pelajar berada di sekolah yang ditempatkan, semua perlu ditanggung oleh pelajar.

2) Bagaimana pula dengan penempatan sekolah? Siapakah yang akan menentukan penempatan sekolah kami nanti?

- Penempatan sekolah akan ditentukan sepenuhnya oleh Jabatan Pelajaran Negeri (JPN).

3) Bagaimana jika terdapat guru-guru pelatih ini mengandung?

- Sebaik-baiknya elakkan, kerana ini merupakan program khas..berkemungkinan JIKA / ANDAI selepas ini sudah tiada ditawarkan program seperti ini lagi, anda juga yang akan rugi..dan secara umumnya, jika didapati anda mengandung dalam tempoh berkursus anda dinasihatkan menangguh dahulu dari berlatih.

4) Tentang Isu Politik, jika saya ingin mengundi..bagaimana?

- Isu ini bergantung kepada hak individu dan pihak IPG tidak masuk campur tentang hal ini..:)

okey, ini merupakan isu yang dibincangkan pada 17 Disember yang lalu, dan sekarang baru ros update..apa-apa pun untuk kesenangan ros juga nnt..:) 

kalau kawan-kawan nak jadikan panduan pun okey juga..:) semoga ada yang boleh membantu kawan-kawan JQAF dari sudut kekeliruan..terima kasih..:)

Perkara Kedua Itu.


bismillahhh, hye diari! it is been a long time ros tak update guna laptop kan? semalam pun macam nak tak nak jer i layan u kan? maaf sangat-sangat! hari ini setelah habis kelas, ros dengan rushingnya balik semula ke bilik dan tibalah masanya untuk kita berdua bersama-sama meluahkan perasaan masing-masing..eyh! tak..tak..hanya ros sahaja yang meluahkan di dada maya ini..:)

hari itu ros sudah pun menceritakan tentang satu perkara dari dua perkara yang membuatkan ros sedih dan gembira..bagi follower yang ada terbaca tentang apa yang ros kongsikan pasti dia tahu kan?

yang nak tahu boleh baca di sini: Dua Perkara.

perkara yang kedua yang ingin dikongsikan kepada semua ialah..

biar gambar print screen ini yang bercerita...:)
ros dapat surat dari peminat solehah..yang ingin mencari perempuan yang baik..apa-apa pun biar pun ros tidak mengenali dia..ros hanya mampu mendoakan dia selamat, sihat, dunia dan akhirat..amin ya rabb..:)

Segalanya Berubah.


bila kau sunyi..hanya DIA peneman sunyimu..
bila kau sepi..hanya DIA juga peneman sepimu..
bila kau menangis..hanya DIA peneman tangismu..
bila kau suka, hanya DIA juga yang mengiringi tawa riangmu..

hanya DIA..dan segalanya berubah...