Monday, May 12, 2014

Jubah Murah Tahun 2014- Sale! Sale! Sale untuk Hari Raya Aidilfitir~

ni antara jubah yang ros jual...ade sehingga size XL sahaja...:) yang beli banyak akan dapat murah sangat-sangat..:) menguntungkannn! ;) jom la beliiiiiiiiii! boleh LIKE dulu page JUBAH MODERN ni..

ingat! menguntungkannnnn kalau beli banyakk..:) mesty ramai na pakai jubah cantik3 kan nnt..meh3 beli kat ros..:)

Contoh Soalan SPP - Pusat Temuduga IPG Kampus Perempuan Melayu, Melaka.


bismillah,

hye blog, sekali lagi singgah sebentar untuk sesi luahan perasaan tentang iv SPP yang dijalani olehku pada 8 Mei 2014..baru je..minggu lepas...

seawal jam 7.00 pagi ros keluar dari rumah dan sampai maktab memang awal sangat-sangat..sampaikan semua orang tertnya-tanya kenapa awal sngat sampai..yang benor nak hilangkan stress..takut hilang semua yang ada dalam otak..even dah ingat semuaa benda tapi risau banget! rasa nak muntah dan luahkan semua..tapi apa yang ros harapkan ros ingat semua yang pernah ros amalkan dan hafal..

ok, terlalu banyak sebenanrnya soalan yang kumpulan ros dapat..kami masuk seramai 6 orang dan pada awalnya dato bertanyakan tentang latar belakang semua calon..kemudian sedikit demi sedikit dato masuk kepada isi persoalan dan mula dengan perbincangan dalam kumpulan..apabila ada yang kurang bersuara datuk mula mengajukan dengan menyebut terus nama calon..:) alhamdulillah..datuk memang terbaik! ;) 

korang nak tahu siapa datuk tersebut?
YBHG. DATUK DR. HAILI BIN DOLHAN
P.M.W. , A.M.N. , P.P.B.

tak pernah sebelum ni jumpa seorang yang bergelar datuk..rasanya inilah first time seorang yang berkedudukan tinggi..eh, tipulah tak pernah kan..pernah waktu kat TV Al-Hijrah sebelum ni..tapi bahagian pendidikan inilah pertama kali..orang tinggi Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran Malaysia..

rasa sangat bertuah dapat mengenali beliau..walaupun hanya 1 jam 40 minit kami berada di dalam bilik 1 tersebut...:) 

ok, baiklah..terus kepada soalan yang telah diajukan oleh datuk..:)
boleh besarkan gambar di bawah:-


untuk pengetahuan semua, bukan datuk seorang sahaja yang interview kami..tapi ada lagi sorang iaitu bahagian SPI..Melaka..Ustaz Khairiel Moktar..beliau sangat ros kagumi..pertama kali tengok tak nampak macam ustaz...nampak tegas dan mcm garang..tapi bila dia menjawab soalan beliau..alhamdulillah, beliau seorang yang memberikan semangat...

ros sendiri tak tahu apa keputusannya nnt..apa-apapun doakan ros berjaya dengan cemerlang ye dalam Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah ni..:) insyaAllah..moga perkongsian ini bermanfaat untuk semua calon-calon yang akan ditemuduga nnt..kalau boleh berpakaian sopan, kasut berwarna hitam dan bertutup, serta pakai blazer..;) sebaik-baiknya lah ye..kalau tak ade blazer pn tak pe.,.tapi banyak-banyak entry ros bace semua letak gambar yang pakai blazer..:) 

hari yang sama ros interview,..hari tu jugak incik suami pun kena iv dekat JAIS..moga abang juga najahhh..syg doakan..eccewwah..doakan rezeki kami dalam bidang pendidikan ni ye..:) moga Allah murahkan rezeki semua orang..amin ya rabb..:)