Tuesday, January 8, 2013

TIPS: Kenali Wanita Pemberi Harapan Palsu.

bismillah..:) 

Assalamualaikum wbt..:)

Fenomena wanita Pemberi Harapan Palsu (PHP) sedang ramai dibicarakan oleh para lelaki yang sedang berjuang mencari cinta. Jika kamu termasuk di antaranya, sebaiknya kamu waspada terhadap jenis wanita PHP kerana  anda akan dikecewaan, bukannya pasangan baru. Agak-agak, sudah tahu kan apa erti PHP itu? PHP merupakan short form dari Pemberi Harapan Palsu. Erti PHP sendiri adalah orang yang sepertinya menunjukkan signal-signal cinta kepada seseorang, namun ternyata tidak merasakan cinta sama sekali.
Jom cekidaut TIPS mengenal Wanita yang Pemberi Harapan Palsu ini:-
1. Ramah:  Banyak wanita yang memang pada dasarnya suka bersikap ramah terhadap orang lain, baik ke lelaki mahupun wanita. Wanita seperti ini patut diwaspadai. Jangan sampai menyalahertikan keramahannya sebagai lampu hijau bahwa ia tertarik untuk menjalin hubungan denganmu. Cuba kenali lebih dalam dulu tentang dirinya, apakah keramahan dia terhadapmu itu special atau ia memang terbiasa ramah kepada siapapun yang ia jumpai.
2. Senang memuji:  Wanita yang senang memuji kamu tidak selalu bererti ia ingin berhubungan denganmu. Boleh saja ia memuji kerana kamu memang patut dipuji. Atau boleh jadi ia adalah playgirl yang gemar mendekati semua lelaki yang menurutnya menarik. Salah satu ciri wanita playgirl adalah suka “menempel” lelaki-lelaki bermagnet sekelilingnya. Kalau kamu termasuk lelaki tajir, boleh jadi taktik pujian itu hanya untuk mendapatkan “habuan” makan malam atau baju baru. Waspadalah!
3. Rela dicurhatin:  Ada beberapa wanita yang mahu menjadi “tempat sampah” dari pagi sampai pagi lagi bagi para lelaki yang sedang galau. Ertinya, wanita-wanita ini rela dijadikan tempat curhat ketika lelaki sedang mengalami masalah. Namun, jangan salah terkam. Banyak wanita yang menjadi tempat sampah tapi bukan bererti dia mahu pasanganan dengan lelaki yang mencurahkan isi hati kepadanya. Boleh saja ia hanya mahu menunjukkan rasa simpati dan mahu membantu teman yang sedang bermasalah dengan ikhlas hati. Jadi, pandai-pandailah membaca situasi.
4. Perhatian yang berlebihan: Ciri keempat ini yang paling susah dianalisis. Wanita PHP biasanya suka memberi perhatian yang lebih terhadap seorang lelaki. Namun wanita yang benar-benar sedang serius melakukan PDKT pun juga kerap melakukan hal serupa. Saat seperti ini, kamu harus memiliki isntinct yang kuat untuk dapat membezakan wanita yang benar-benar tulus memberikan perhatian dan yang tidak. Jadi, gunakan isntinctmu ketika berhadapan dengan hal seperti ini.

3 comments:

Terima Kasih!