Friday, December 28, 2012

TIPS: Mengecilkan Liang-liang.


Ukuran lubang liang-liang pada asasnya dipeengaruhi oleh faktor genetik. Namun, dengan bertambahnya usia, lubang liang-liang cenderung menjadi lebih besar. Lubang pori yang besar dapat mencacatkan kulit yang kenyal dan mulus. Jika anda berniat untuk merawat kulit wajah, lakukan 5 langkah berikut:-

1- Bersihkan hiasan setiap malam dengan saksama. Tidak kira walau betapa penatnya anda, dan sebaiknya anda tidak terus tidur tanpa membersihkan muka. meskipun tidak mengenakan hiasan pada wajah setiap hari, ambil masa untuk membersihkan muka dengan pembersih. Hal ini untuk menanggalkan kotoran dan minyak yang melekat di kulit wajah.

2- Cuci muka dengan sabun yang mengandungi asid salisik. Bahan ini akan menghancurkan minyak dan kotoran yang menyumbat liang-liang dan membantu untuk memperbaiki permukaannya.

3- Gunakan pelembap yang tidak mengandungi minyak dan tidak menyebabkan alahan. Asid salisik kemungkinan akan menyebabkan iritasi untuk beberapa jenis kulit tertentu. Jika terjadi demikian, kombinasikan dengan pelembab yang lembut.

4- Gunakan Losyen pelindung matahari pada setiap hari. Mungkin ramai dari kita yang belum menyedari bahawa cahaya matahari dapat merosakkan kulit. Ia merosakkan lapisan-lapisan kolagen yang menciptakan kulit wajah yang mulus. Berada di luar rumah tanpa pelindung matahari juga akan menghancurkan manfaat dari ketiga-tiga langkah yang sudah anda lakukan sebelumnya.

5- Ulang baca! ^_*

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih!