Thursday, November 29, 2012

Pakat-pakat nikah dah semua kawan-kawan! Jeles...!


bismillah,

bulan Oktober, November dan Disember merupakan bulan-bulan yang pack dengan aktiviti memenuhi jemputan walimah rakan-rakan, sanak saudara dan taulan..mana kan tidaknya..dekat FB sahaja dan berpuluh-puluh event..semuanya yang duk jauh-jauh belaka..Pahang, Kelantan,Kedah Terengganu nasib yang Sabah dan Sarawak belum tiba lagi invitationnya..kalau yang sana pun menjemput pasti terasa juga orang yang di semenanjung ni sebab memang tak la nak ke sana...apatah lagi yang dekat negeri-negeri jiran ni pun tak terlarat nak memenuhi permintaan..

*maaf ye!
umur dah lanjut ni pakat nikah dah belaka semuanyaaaaaa..sedihhhh benor kite ni ha, entah bila pulak tiber giliran kite..Allah sahaja lah yang mengetahui..

jeles sangat bila tengok adik-adik umur yang muda-muda ni dah nikah dulu dari kakaknya..kakak seniornya ni tiba-tiba lewat pulak..hehe..bukan apa, itu namanya perancangan ALlah kan? dah Allah pilih untuk mereka lebih dahulu punyai tugasan dan tanggungjawab, redha sahajalah merekaaaaa..mungkin juga ruang masa yang ALlah berikan pada ros ni kena gunakan sebaiknya dengan family tersayanggg..untuk emak, abah dan adik beradik..:)

yang hairannya tu, yang duk pakat-paka nikah ni semuanya yang senyap-senyap, otai-otai waktu sekolah dulu..ada sesetengah tu yang tomboy tau! bila jumpa dia dan encik suaminya..teringat pula keletah sewaktu dia di sekolah menengah..dengan jalannya, tangan dan kaki yang dihayunkan persis jantannnnn! haha..tapi sekarang lembut mak tuan..cantik lak tu..:P


itu lah dia, rencana dia..mungkin sahaja hari ini kita jeles melihat kebahagiaan rumah tangga orang lain, insyaALlah nanti dan akan datang pasti ramai yang jeles dengan kite..kan3? ye dakkkk? kalau ros, ros anggap yang ros ni masih muda..hahahahaha..sebabnya satu je, diop nikoh lagi...yang hok nikoh belake tu semua dah TUA..hahahahaha..jadi kita ni masih muda remaja laaaaa..;) 

moralnya kat sini: jangan jeles pada saya dan sesiapa sahaja yang masih belum mendirikan rumahtangga..
*saya jeles dengan mereka yang dah berumah tangga tu tak megapa..hehehe

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih!