Saturday, February 23, 2013

Percaya Atau Tidak.


bismillah..

apa khabar semua? diharapkan kawan-kawan blogger yang lain dalam keadaan sihat walafiat..hari Sabtu ni ros tak ke mana, hanya di rumah sahaja...ini pun dah super duper boring tak dapat keluar pergi berjalan...sedihhhh..cuma esok sahaja ros pergi Dewan Tun Ali, ada perjumpaan di sana...alhamdulillah...harap semuanya mudah untuk esok hari..:) 

percaya atau tidak..ros sebenarnya sedih sangat...bila dah masuk dalam alam mengajar ni..sekolah peertama yang ros ajar jugak yang ros rasakan best sgt..dengan suasananya..dengan bi'ahnya...allah..allah..rindu sangat...bila dapat sekolah SRA JAIM Ujong Pasir, setiap hari pasti kelihatan ceria...sampai ada sahaja guru yang tegur..tapi bila masuk sekolah yang sangat besar..besar jua dugaannya..

kadang kala tidak semua yang kita buat baik dan betul dipandang betul..kadang kala juga kawan yang kta percaya sangat tikam belakang kita..mengata belakang..inilah pengalaman...bukan tak pernah merasai pengalaman seperti ini...sudah menjadi kebiasaan lebih-lebih lagi ros pernah ddiingatkan oleh kak Maria Haslina sebelum ros bertukar ke SK ni...seronok memang seronok..tapi ada pro dan kontra nya...itu semua normal...

cuma aada segelintir yang bukan nak menaikkan semnagat, malahan...segala yang kita buat untuk kebaikan sekolah hanyalah menjadi bahan persendaan..sedih...

apa-apa pun, ros takkan peernah menyerah kalah...biarpun orang kata susah, ros memang dah lama tekad nak teruskan apa yang ros rasakan terbaik untuk diri dan anak murid semua...:') biarpun tidak ada sokongan dari kawan-kawan, bahkan melemahkan semangat yg ros dpt, tapi tetap akan ku teruskan..:) insyaALlah..:) 

kawan yang baik bukanlah kawan yang menjatuhkan semangat kita..tetap kawan yang baik adalah kawan yang sentiasa memberikan dorongan semangat dan keyakinan untuk meneruskan kebaikan..:) 

chaiyok3 ros! :) 

1 comment:

  1. Self esteem yg sgt tinggi...tahniah sbb anda berjaya memilikinya tanpa sokongan moral dari sekeliling...amat2 terbaik...ju doakan semoga anda berjaya ye ros :)

    ReplyDelete

Terima Kasih!