Friday, July 19, 2013

Ada yang tak cukup ni..n

Milik siapakahhhhh hantarannnn ini? Masih ada yg tak cukup....hrp3 esok dapat lah jumpe reben kaler biruuuuuuu jugak....simple sempoiiii...hehe....:p

Monday, July 15, 2013

Tak Boleh Nak Lelapkan Mata.

Ya allah..kenapalah malam ni susah sangat nak lelapkan mata ni? Barangkali terkenangkan hari Ahad yang akan dtg ni...rasa susah nak laluinya..rasa takut..rasa debor...padahal inilah permulaannya...

Ya allah...engkau permudahkanlah urusanku...dalam bulan yang mulia ini..moga engkau permudahkan jalan buat kami...semoga apa yg berlaku adalah dalam redhaMu...aminnnn..

Lelaplah wahai mata....pls....huhu

Thursday, July 11, 2013

Sudah bersediakah kita untuk solat?

Bismillah...alhamdulillah baru selesai membasahkan lidah ini dengan membaca ayat3 suci al-quran dan sekarang tunggu abah balik untuk sama3 menunaikan solat isyak dan seterusnya menunaikan solat sunat tarawih berjemaah....moga Allah oermudahkan amalan di bulan yang mulia ini..doakan kami sekeluarga terus sihat dan bolh melakukan ibadah sehingga di penghujung ramadhan nanti...:) aminnnnn..

Tuesday, July 9, 2013

Usrah terakhir Syaban.

Tak sangka masa sangat cepat berlalu...dan sekarang kami sudah pun hampir dengan hari untuk berlapar dan dahaga iaitu hampir dengan bulan Ramadhan....alhamdulillah....bersyukur atas kurniaan kesihatan yang sebaiknya dari Allah untuk hari esok dan hari mendatanggggg...

Hari ini merupakan hari terakhir kami berusrah...tidak bermaksud bulan Ramadhan ini kami tidak berusrah..kami masih tetap berusrah seperti biasa..hehe...bahkan lebih seronok lagi dalam bulan ramadhan sebab pahalanya lebih kan? Malam ni sahaja dh start tarawih...tadi dah cakap dengan abah suruh abah jadi imam...harapnyer abah boleh mengimamkan kami semua......harap tak ada yang call ketika kami sedang khusyuk melakukan ibadah..dan moga bulan yang bakal dilalui oleh semua umat muslimin dan muslimat ini lebih diberkati dan diredhai.....aminnnn ya rabb...;)

Salam Ramadhan...marhaban ya ramadhan..sambutlah bulan ini dengan sepenuhnya amalan kepadanya....:)

Semoga pahala Allah mencurah3 buat mereka yg beramal soleh..amin..

Sunday, July 7, 2013

Famous Sungguh Bedak Tanaka.

Malam yang sepi..pi..pi...ros nak cerita tentang bedak tanaka yang sememangnya sedang femes emes sekarang dan ris juga sudah pun mencubanya..wallahu a'lam..belum ada ape3 perubahan lagi setakat ni....nak tengok dalam seminggu ni kalau kulit muka koi ceghah aka cerah insyaallah nak beli lagi tapi tunggu peghabih hat ni dulu..hehe..waktu beli bedak ni tak pernah terpikir ashane nak guna kan dia...lepas dh dpt baru th...tu pun lepas colet dekat kulit muka yabg kering...yang benornye kena basahkan muka dulu..barulah pakai...ini tidakkkkkkkk...pakai dulu baru nak basahkan....hehe...dan akhirnya selepas digunakan dengan jayanya barulah ros intai3 internet..rupanya ada lg hrga yg lebih murah dari yang ros beli...tapi tak ape la..tak kisah sgt....murah pun dlm rm5 jaaaaaa....asal puas hati dpt guna dan ada kesan yg baik pun ros dh bersyukur sgt dh....

Skrg ni duk guna la ni...muka dah macam tepung gomakkkkkk...gasak la ros..asal bahagia....agak3 ada tak yg boleh jual dekat ros bedak ni dgn harga rm5 /pc? Kalau ade nak beli byk..simpan buat stok...konon3 boleh lebih putih dr Nora Danish...hehe.....:) *dalam mimpi jelaaaaaaaaaaaaaa :p

Lipat baju jommmmm...

Okey..dua hari tak lipat baju...skrg nak mulakan operasi melipat bajuuuu......;)

Minum Petang..

Purse yang simple.

Kembali lagi..nak cerita pasak purse pulak...tapi sebelum tu nak gtau yang ros ni simple je orgnyer....tak banyak kerenah...tak erlalu cerewet lah senang kata...boleh masuk dengan semua org kecuali org yg tak betul..hehe..kdg diri sendiri pun dtg hugak taj betulnya...okey..disebabkan memilih utk tidak terlalu cerewet...makanya bersederhana shj lah ros ni....brg3 yg ros miliki pon tak mcm org lain...semuanya biase3 aja....ade org byk kerenah byk pula cerewetnya...mcm org spt ros ni simple jekkkk...purse yg ros ade pun simple mcm tuan dia..heeh...ini dia purse ros...org tak byk kad...jd letak mane yg perlu shj...then duit tak berkepok jd cukuplah purse yg kecik ni...ape3 pun bersyukur! ;)

Hasil masakan saya.

Alhamdulillah dah selesai masakkkkkkk....inilah hasilnya...yeayyy..dah boleh sgt nak kawennnnnnnn...:p

Menu untuk hari ini.

Hye dan assalamualaikum semua...hari ini ros nak masak makanan kegemaran semua isi rumah....nak kata special tu tidak la...tapi memang semua orang suke makan lauk ni....nak tahu lauk ape? Cer tgok gambar ni ye?

*mengertilah bahawa orang melaka takkan lari dari asam pedasnyer! ;)

Saturday, July 6, 2013

Adik saya cantik dan baik sgt..

Assalamualaikum semua..
Ros nak cite ni.. ros ada sorg adik.. nama dia rosmainie.. dia sebenarnya cantik dan sgt shomel.. baik pulak tu.. hehehe..
Okay tu je  nak cite..

Kasut Oh Kasut

Banyaknyer kasut cantik3 kat Barry ni.....heeee.kite dah pilih satu kasut unuk dipakai ke sekolah..sangat simple........;) sesuai la..kang mengancam sgt takut segan org mandang..hehe...I am not the datin....;)

Senang nak update blog sebab ada line tenet kat phone..heeeee...;)

XL kepada XXL

Arghhhhhh....nak keluar rumah pun segan..ini lah bahana nyer bila makan tak hengat dunia...segala3nya ros melantak...sampai perut pun dah tak mampu tapi mulut asik nak ngapppppp jer ape je yang ada depan mata..akibatnya dari size s to m..m to l..l to xxl....hamik kau ros....huhu..ape nak buat ni? Adik ros selalu ckp..kau ni tak ade baju lain ke nak pakai? Asik baju yg sme je? Mane tak nyer...baju ini jelah yg ade....merah peach ni...yg lain tu rasa segan nak pakai...sebab dah tak muat dan nampak bentuk badan...haishhhhhh.....sedih! :(

Menjahit

Inilah mesin jahit yang dah lame sgt ros tak pakai...actually tak pandai nak mejahit...tapi ni tiba3 rasa nak bawak keluar mesin jahit ni........huhu..nak menjahit semula....insyaAllah....;)

Friday, July 5, 2013

Bedak Tanaka?


Bedak Tanaka ni untuk apa ye? hurmmm, pantang orang post pasal kecantikan..ade jer yang nak komen nak menyibuk...biasa la..nama pun perempuan kan..mestylah kena amik tahu semua tu..:) betul tak? hurm, ritu dik Wan Nor Mazuani ada kongsikan yang dia sekarang menggunakan bedak tanaka...dia cakap bagus..jadi ros tanpa segan silu menyelit jugaklah tanya..sebabnya muka ro ni tak tahan panas..mesti jadi berbalar...hitam sangat dah rasa..walaupun ada lagi orang lain yang lebih hitam dari ros..tapi ros nak cakap jugak kuli muka ros lebih hitammmm..huhuhu...actually lepas sahaja wan cerita yang bedak tanaka ni bagus dan dah ramai yang guna then berkesan..ros terus cari...kebetulan pulak tu adik Nurayka yang menjualnya...mula-mula jual engan harga rm30 inc postage..lepas tu dia turunkan harga kepada rm25 atas kesilapan sebut harga sebab waktu tu dia promote hanya untuk 30orang terawal sahaja! siapa tak nak dengan harga murah tu kan? ros pun nak jugak mencuba..alhamdlillah lepas dah buat transaksi dan dia pun dh post maka sampailah barangnya hari ni..

1st impression..bukak je sampul pos laju tertangkap satu bau yang sedap..bau limat=u rupanya dari bedak tanaka tu lah...ros memang jenis yang tak sabar nak guna...pastu cuba lah letak dekat muka...then..kenapa kering sgt ni..kena basuh muka kot dulu...baru teringat..nama pun bedak sejuk..mesty lah kena guna air..lepas je ros basahkan muka...ros sapu...owhhh..cenggini rupanya..dok dang nak cari kat tenet cara penggunaan bedak tanaka ni disebabkan excitednya nak mencuba..;) heeeeeeeeee:D

ni sebenarnya baru ros cari cara penggunaan bedak tanaka....;)

jadi siapa yang  baru mencuba..meh tengok De Myra punya page..nak beli pun boleh order kat sini..;)

http://demyrashop.blogspot.com/2013/06/bedak-sejuk-tanaka-nora-danish.html

tekan link tu laju3 ye? ;) jangan lupa beli sekali bedaknya...ros pun baru cuba..nanti ros kongsikan ye..nak tengok dulu puti ke tak muka aye ni nanti..hehe..:P

Selama-lamanya Sampai Ke Tua Jadi Emcee? - Tips Emcee Terbaik!


owhhhhh! tidakkkkkk! ! ! 

semalam merupakan kali ke-3 ros jadi emcee..semalam lain sikitlah..tak lah formal..kata pun buat sukan koboi3 jer..koboi sungguh lah semalam tak seperti kali kedua yang perlu forrmality dan nak adress nama VVIP pun kena betul-betul..ikutkan semua pengerusi majlis memang kena gunakan address name yg betul bagi setiap VIP..nasib semalam yang hadir hanya seorang sahaja wakil dari PPD Melaka Tengah..kalau ramai entah apa lah nak diletakkan..sebab semalam memang koboi sungguh...memag ade gunakan teks emcee bagi acara sukan yang di ambil dari internet tapi aturcara dan content yang ingin disebut tidak sama langsung....:') alhamdulillah dapat bantuan dari kak Syahrina..mujurr ada gandingan orang lama dan orang baru..kalau tak terlopong jugak ros semalam..hehe...

actually, untuk menjadi seorang pengerusi majlis yang baik..yang pertamanya perlulah mengetahui flow majlis yang akan berlangsung bermula dari awal sehinggalah berakhirnya majlis..kedua, dapatkan aturcara penuh bagi sesuatu majlis, ketiganya sediakan teks penuh anda sebagai pengerusi majlis agar tidak terlalu kaku dan dikhuatiri tidak ada idea di saat-saat akhir berlakunya penukaran aturcara..keempat, pelbagaikan content yang ingin disampaikan dan perlu untuk emcee menghiraukan keadaan sekeliling bagi menggamatkan lagi suasana sesuatu majlis..kelima, anda perlu mengenali AJK ketika majlis sedang berlangsung agar acara yg seterusnya tidak KACAU! hehe..sebagai contoh untuk penyampaian hadiah....pastikan ada senarai nama pelajar yang ingin dipanggil dan berkerjasama dengan AJK Hadiah supaya hadiah yang bakal disampaikan tidak SALAH! ;)

okey, tips ringkas dari rossss..dan jangan lupa...pelbagikan nada suara..kalau sedih perlulah sedih..klau happy dan gembira perlulah happy dan gembiraaaaaaa..:) kann?

hurm, tak lah pandai mana nak jadi juruacara..taapi bila bergandingan dengan orang lama ni sangat mengajar ros untuk lebih belajar bagaimana mempengerusikan majlis dengan lebih baik lagi....:) 

baiklah...setakat ini sahaja..sekurang-kurangnya ada ilmu yang tidak seberapa dikongsikan untuk semua pembaca....:) 

take care semua...assalammm..:)

Monday, July 1, 2013

Syafakillah Ros!


semoga cepat sembuh dari demam rosssss...:) doakan saya..esok nak kena buat full rehearsal lagi untuk sukan..langsung tak bersedia satu ape punnnn..huhu......doakan aku kuattt...huhu...:')

Thinking Map


Thinking Map - Power Point