Sunday, February 3, 2013

Jawatan Saya di SK Bukit Beruang.


bismillah,

sebagai guru dalam latihan (GDL), terlalu banyak perkara yang kita perlu belajar dan ambil berat dengan guru-guru lama..macam tu lah yang terjadi pada ros..ros merupakan guru dalam latihan, tahun hadapan sudah semestinya kena pantau oleh orang jabatan dan juga lecturer dari IPG dan seterusnya ke stage interview bersama SPP. Ramai dikalangan guru di SK Bukit Beruang yang banyak membantu terutamanya barisan guru j-QAF SK Bukit Beruang..tak kurang juga mereka ada yang menyerahkan tugasan kepada ros..

dan sekarang jawatan yang ros sandang di Sekolah Kebangsaan Bukit Beruang adalah sebagai seorang Setiausaha bagi Persatuan Puteri Islam dan juga merangkap pembantu kepada Bendahari dan ros juga meyandang jawatan sebagai guru pelatih bagi mengajar adik-adik di sekolah untuk sukan Bola Tampar..

dulu waktu sekolah rendah ros memang aktif dalam persatuan tunas puteri, memangku jawatan sebagai Pengerusi Tunas Puteri dan Komander bagi Kawad Kaki..jangan tak percaya! :P hihi :D kemudian utk sukan pula ros aktif dalam bola tampar dan juga bola baling..rindu pulak zaman sekolah rendah lebih-ebih lagi dah mengajar ni kan..:) mengajar Sekolah Rendah pulak tu..kalau mengajar sekolah menengah tersingkap pula tirai kenangan waktu sekolah menengah..haha..:P 

so, disebabkan nak mengajar adik-adik ni main bola tampar, ros sekarang tengah duk download buku panduan, sebagai rujukan ros sebab  nak mengajar ni bukan sekadar pengalaman yang penting..bahkan guru yang paling bagus dan baik adalah bahan rujukan..sekurang-kurangnya ada juga benda yang bole ditunjukkan sebagai bukti atau mengukuhkan lagi kefahaman anak didik ros nanti..:) 

tak advance sangat , tapi kalau nak mengajar tu insyaALlah ros pasti akan usahakan untuk buat yang terbaik kepada anak murid ros keseluruhannya..:) 

jadi, bagi guru-guru yang mencari rujukan untuk BOLA TAMPAR, boleh download disini:-

http://www.mediafire.com/?h1f6fjp1idozsud

atau 

pergi ke web ini untuk lebih memahami permainan bola tampar..:)

http://ameeroza.blogspot.com

selamat mengajar dengan penuh keyakinan..:) hihi :D

4 comments:

 1. salm ros.. haishh akak tak pandai nak main bole tampar. pendek kata, mmg tak suke nak bersukan. hehhe malas kan???

  ReplyDelete
 2. camtu la jd cikgu kan..bkn mengajar yg biasa je tu, mcm2 jwtn lain kena pegang.

  *akak tak reti main bola tampar..

  ReplyDelete
 3. banyak jawatan jugak tu, moga jadi guru cemerlang..insha Allah :)

  ReplyDelete
 4. kakak-kakak, thanks komen...terima kasih juga ats doanya...nak jadi cikgu, kena ada ilmu jugak..hehe..duk fikir sal bola tampar sampai ke suddah tak pandai..kena belajar ilmu bola tampar ni..nak cari cikgu..hihihi :D

  ReplyDelete

Terima Kasih!