Friday, February 8, 2013

BR1M bermasalah?


bismillah, 

semalam terlalu letih disebabkan penangan br1m ni lah..aiyoyoyo...sampai macam tu sekalik nak carik Japerun Bukit Baru, rupa-rupanya Japerun yang dimaksudkan itu adalah Japerun Demang Hussin di Bukit Katil..

semalam, selepas habis waktu mengajar ros terus balik rumah..itu pun selepas tasmik semua adik-adik dari kelas 2 Pintar 2..
emak ambil dan kami terus menuju ke Dewan Tun Ali, Bukit Katil nak amik duit BR1M, sekali ros tengok dari luar..aik? macam tak ade orang je mak..rupa-rupanyaaaaaaa..memang ssemua orang dh balik..kecuali pegawai bank sahaja yang ada di dalam dewan tersebut duk kira voucher..huh! sadis...!

seterusnya ros dinasihatkan supaya minta voucher jerrr..senang kalau dah ada voucher tu boleh tukar di mana-mana bank yang terdekat..dan pakcik tu cakap pergi je ke Japerun Bukit Baru, nanti dia bagi..hurm, tak lah mengharapkan sangat duit BR1M tu..cuma yelah kan, boleh tambah-tambah nak beli hadiah untuk adik-adik kat sekolah tu..penghargaan sebab buat kerja kemas, markah tertinggi..yang pernah ros buat dekat SRA (JAIM) Ujong Pasir sebelum ni..bagi adiah..seronok adik-adik dapat hadiah..:) 

semalam memang duk pusing merata cari Japerun tu..sampai satu bar minyak kereta habis..cian dekat emak..nasib emak sudi temankan...last-last pergi ke Japerun yang sama tu baru tahu itu Japerun Bukit Baru..disebabkan kesilapan pakcik yang memberikan arahan..kami jadi mangsa..huhu..gamaknya hari Rabu ni lah ros dapatkan Voucher tu..itu pun selepas waktu mengajar..harap-harap ade lebih lah VOUCHER tu..jangan lah jadi masalah lagi..:'(

2 comments:

  1. harap2 ros boleh dpt tanpa masalah lagi. dah mmg layak, rugi pulak tak dpt. :)

    ReplyDelete
  2. hehe,,yup kak Ujie..kite dpat dah baucer..:)

    ReplyDelete

Terima Kasih!