Saturday, December 8, 2012

Kita Dapat Hadiah Buku Dari Peminat!


bismillah,

lupa sangat nak ceritakan tentang buku yang ros dapat pagi tadi..
buku Terapi Duka, buku ini merupakan nukilan intipati dari La Tahzan karangan Dr.Aidh AlQarni.. Buku Terapi Duka ini dihadiahkan oleh peminat ros..peminat ke? tak tahu lah, mungkin sahaja dia anggap ros macam kakak sendiri..adik Rabieatul ni baik sangat..dia selalu kongsi apa yang dia nak kongsikan pada ros, kadang kala cerita ataupun ada juga soalan yang agak bombastik dia bagi..kadang tak terjawab sebab kalau bab Fiqh memang ros tak pandai sangat..memang banyak yang kena belajar lagi bab Fiqh ni..:)

sebenarnya rasa malu sebab terima hadiah macam ni..bukan tidak biasa, dah biasa sangat dah sebab sebelum ini ada juga YDP dar persatuan yang ros join dekat melaka ni postkan buku..banyak pulak tu..waktu tu ros masih mengajar di Rawang..

seronok sangat dapat buku terapi duka ni sebab bila baca petikan ni buatkan ros nak kunci segala sedih, pedih dan duka yang pernah ros lalui sebelum ini..

" Islam mengajak kita untuk melupakan masa lalu jika ia hanya membuat kita berduka, cukuplah masa lalu itu sebagai pelajaran, lalu baki-bakinya ditutup rapat dan disimpan dalam ruang "LUPA" - Terapi Duka

kalau antum semua baca pun mesti setuju juga dengan ros dan dalam buku ini juga terdapat banyak tips untuk kehidupan yang lebih bahagia...

wajib dikongsikan bersama antum semua! tungggguuuuu! :)


ihsan google..:)No comments:

Post a Comment

Terima Kasih!