Friday, November 30, 2012

apa saya nak buat dengan 7,000 usd dollar ni?


bismillah,

masuk hari ni dah dua kali ros dapat email dari Western Union, koya sungguh laaaaaa..rasa tak pernah pulak ros masuk apa-apa pertandingan atau kuiz secara on9 ke, tak adaaaa..tp itulah..entah kenapa dah dua kali ini juga email ni mengganggu..suruh pi amik duit dekat Western Union berdekatan..amboihhh, dah beriban kali rasanya ros berurusan dengan Western Union, tak pernah pulak ada apa-apa hadiah yang dia bagi..lagi kena charge mahal-mahal lagi ada setiap kali nak transfer ke akaun supplier..hampeh jek..

nak nak pula sekarang CIMB dah tak join venture dengan Western Union lagi, kalau tak memang ros dah tak perlu nak penat-penat ke kaunter WU untuk transfer..senang je guna secara online dengan cimb clicks..since dah tak guna WU ni, ros gunakan Monergram..boleh tahan mahal juga charge yang dikenakan..bergantung dengan berapa juta rupiah sekali transfer..

berbaloi tu memang la, dah jimat tak yang nak ke kaunter MG lagi, minyak save dan hanya dihujung jari...:P

so, sekarang tengah duk fikir...nak buat ape lah dengan duit sebanyak ni..HARAM kottt! haha..:P
lucu lah bila dapat email menipu camni, rasa nak gelak guling-guling tau dak? :P
tok sah nak koyaaaa sgt lah...hishh..entah pape jek, kalau ada orang yang lurus bendoi mesty dah pi kaunter dan tanya kan? ish3, tak patut sebenarnya depa duk buat lagu niiiiii! 

jadi, bagi yang pernah terkena tu..hati3! jangan mudah terpedaya, inilah dy spam email yang biasa kebanyakkan dari kita dapat..

tapi, kalau dapat sungguh lah rezeki yang HALAL, mahu dua tiga kali pi Umrah...rindu kot nak Ziarah Mekkah dan Madinah! 

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih!