Monday, August 1, 2011

Ramadhan, Facebook dan kita semua..~:)

terbaiklah bila IT hanya di hujung jari..
semuanya dengan pantas menghupdate..
cume nak kena ade broadband, wireless, and so on yang boleh menyambungkan kite pada dunia luar sane dan hubungan diantara kawan-kawan samada dalam dan juga over the sea!:P

hurm,,,,,
macam3 gelagat bile bulan ramadhan ni kan?
manusia iaitu kita dan juga teknologi seperti tak dapat dipisahkan..
orang ade Facebook, kite pown nak ade Facebook jugak, orang ade Twitter, kite pown nak ade jugak...imma ianya diupdate ato tak jek..
asal orang tanye jela..
ngko ade FB kiah?
eh, adeeeeeeeeee..
IT dihujung jari..
dunia semakin majulah katekan...

tak kurang jugak dengan segala i..i..i..yang ade dalam dunia sekarang..
Ipad, I-Phone, I love U, I hate U..heyyy..macam3 lah haiiiiiii!:P


omak den pown samo lah cam gitu jugak..
caller ringtone mesti ade..tak nak kalah, Aishiteru lagi tewwwww~
korang ade?
tak de kan???

ok, ros nak cerita tentang Ramadhan dan Facebook..
dalam semalam aje, dah beriban, berjutaan, berbillionan orang duk hupdate status yang berbunyi:-

SALAM RAMDHAN..
SELAMAT BERPUASE..
RAMADHAN KAREEM..
RAMADHAN MUBARAK..
KULLU 'AM WA ANTUM BIKHOIRRRRR!..

hah, ape lagi?
macam3 lah..
tu yang best nyer biler tber sesuatu perayaannyer punnnnn..
deepavali pown kalo boleh orag nak hupdate gak status walaupown orang tu msulim sekalipown..
name pown 1 Malaysia kan?
bagus tak?

then, alhamdulillah hari ni dah sehari kiter berpuasa..baki tinggal 29 hari lagi..
bile dah berbuka lain pulak ucapannya..

SELAMAT BERBUKA PUASA SEMUA!
JOM MALAM NI G TERAWIH..
G TERAWIH TAU! JGN TAK GI..!

ape yang bestnyer, itulah yang membuatkan kiter semua rapat dan sekaligus dapat merapatkan hubungan silaturrahim dan juga sekaligus dapat nasihat menasihati antara kita..

begitulah alkisah Ramadhan, Facebook dan kita semua!;)
Selamat berpuase yew semua..
jgn lupe niat puase..
tdow awl untuk bersahur esok!
nunyte....
nak mengaji sat!
azam untuk habiskan 30 Juzuk..
insyaAllah..amin..:)


motif letak gmbr ni? (rindu nak pose kat kolej! T_T)

3 comments:

  1. Ros BOLEH!!!
    Boleh habiskan 30juzuk!!

    ReplyDelete
  2. insyaAllah kak~ amin3~:) thanks kak!:)

    ReplyDelete

Terima Kasih!