Thursday, February 24, 2011

indahnya bila cinta bersulamkan iman~

assalamualaikum semua kawan-kawan blogger~

alhamdulillah hari ni ros da abis exam, last paper untuk hari ni ialah paper Fann Tarjamah II..
walaupown ustaz tak ajar teori kat kami, tapi alhamdulillah la...boleh gak jawab dengan baik...

ok, as a title above!
ros nak kongsi cerita dengan semua tentang seorang senior ros...
tapi dia tu pangkat adik jek dengan ros ni...
nama adik ni ialah Munawwarah...
nak tengok tak dia yang mane satu?
hurm, sebentar ye..
ros nak ceritakan dulu sal senior ros ni..
ros manggil dy muna jek..

alhamdulillah dia dah selamat diijabkabulkan dalam dua minggu lepas..
memang agak terkejut jugak la pada mulanya,
senyap-senyap jek bercinta pastu tak alih3 dah kawin..
ros tak expect pown dia nak kawin..
sebab dia ade jugak becerita sal suami dia..
cuma ingatkan tak serious..
sebab b4 ni pown ramai yang nak kat adik ros yang cun sorang tuh!

inilah yang dikatakan indahnya bila cinta bersulamkan IMAN~
lau tak salah ros suami beliau student Mesir..
mungkin dah lame berhubung melalui internet, Facebook n YM..
alhamdulillah...
kekal jua akhirnya...
ros tak rase dia pernah berjumpa sebelum ni..
mungkin bila suami dia dah balik cni baru diorang berjumpa...

memang nampak simple sangat majlis perkahwinan adik muna...
macam tu la yang digalakkan agama..
simple dan tak perlu membazir sangat dan majlis pown biar ala kadar je..

macam tu jugak lah yang mak dan abah sarankan kat ros..
if nak buat kenduri nanti..
tak perlu wat besar3..
wat biase3 dan panggil orang-orang yang terdekat pown dah cukup..

ape yang ros nak tekan kan kat cni adalah..
percintaan mereka yang jauh dari kemaksiatan..
ros nak contohi macam muna ni jugak...
tapi, boleh ke saya?
insyaAllah...
ros yakin...semua orang nak kan bahagia..
dan semua orang nak percintaan yang jauh daripada maksiat dan dosa..
betul tak?
dah sampai masa nanti...
ros dan korang semua yang masih belum berumahtangga pown akan alami benda yang same..
kalau boleh kita same-same elakkan benda yang tak baik dalam sesebuah hubungan dan pelihara hubungan dengan berlandaskan syariat islam..

ros tujukan benda ni untuk ros..
sebab ros selalu leka dan alpa dengan nikmat dunia yang sementara ni..
moga Allah yang maha kuasa lindungi kita semua~
isnyaAllah~
amin ya rabb!;)

ni lah dia pasangan bahagia tu...

barakallahu lakuma...
moga kekal hingga ke syurga~
amin ya rabb~:)


4 comments:

  1. moga ros juga akan menemui teman hidup sebegini, insya'Allah~ :)

    ReplyDelete
  2. amin...smoga roros pun akan menemui cinta sejati dan berbahagia didunia & akhirat...amin...

    ReplyDelete
  3. ya Allah~ rindunyer kat akkkk!:)

    ReplyDelete

Terima Kasih!