Tuesday, January 11, 2011

aku yang basah! :')

sorang pown tak pedulikan ros semalam,
sampai hati dyowang,
semuanya berjalan tanpa menoleh kat ros,
mentang-mentanglah korang semua bawakkkkkk "payung"
sampai dah seksi yang teramat sangat dah semalam,
andai dyowang pedulikan ros sekalipown,
ros pown tak nak palingkan muke ros yang agak tak lah ayu ni kat dyowang..


BASAH..
aku BASAH..


BASAH dalam hujannnnnnn~
uwaaaaaaaaaaaaa...:'(
lepas kelas Manahij semalam aku balik sensorang koz Madah tu aku dapat exemption..
plus hujan yang lebat membataskan pergerakkan aku dari kelas ke bilik,
nak tak nak dengan rase yang agak tak bape nak malu..
dari Masjid Al-Azhar KUIS tu,
aku terus tegur sorang adik ni....


mulanya cam tak nak gak tegur dy,
tapi disebabkan tak ade geng untuk same3 basah...
jadinye aku cuit adik tu...
lebey kurang camnilah dialog aku ngan dia:-


aku: (sambil tangan mencuit adik demok) dik, kamu nak balik ostel eh?
adik demok: a;ah kak..nape kak?
aku: dik, jom kita redah same-same hujan ni..
adik demok: (sambil tersenyum) jom kak!;)


aku sebenarnya jenis yang jalan laju, pastu bila aku tgok dengan saiz badan adik tu yang agak demok, aku cam cian kat dy koz aku terlaju lebih sikit dr dy..
nak wat camne..
kaki ros ni lau melangkah ke depan mang dah tak leh nak toleh ke belakang lagi dah...
akhirnya, aku slowkan jugak speed aku td...;)


dan sesampainya kat 1st Cafe, aku tgok adik tu dah ilang..nampak sangat dalam keadaan yang sejuk3 neh dy kelaparan~ cian kamoo..btw, nak ucap thanks kat dy..sekalik dy dah ilang..ucap dalam aty jela~:) thanks dikkkkk!;)


moralnya kat cni, sediakan payung sebelum hujan, tapi tu la...tiap kali tak hujan je aku bwk payung..tiap kali hujan lak....payung aku tertinggal kat bilik...mencik tahu!:P


caye tak aku keBASAHan dalam ojan neh?


tak caye meh tgok cni!


selekeh tak aku? huhu~ basah weyh!T__T

13 comments:

  1. adik yg gemok uh mesti cumey kan,,heheh,,:)

    ReplyDelete
  2. lain kali bawa payung dear.... nati demam lak....

    ReplyDelete
  3. lain kali bawa payung dear.... nati demam lak....

    ReplyDelete
  4. Roros, seronok tu main hujan..sgt suka tapi bukan depan public la..hehheh

    eh, comot tp comel..

    ReplyDelete
  5. garu kpala taw bce ni roros..x basah pun?
    ke hati yg basah ni ..;p

    ReplyDelete
  6. miss eyes: mang chumel bangat!:P

    ReplyDelete
  7. aida: sekarang mang dah selalu bawak payung~:)

    ReplyDelete
  8. Fiqas: a'ah~ ros ni mang kuat main hujan~:)

    ReplyDelete
  9. zOey: tian ke? belikan kite payung pasar malam boleh?:P

    ReplyDelete
  10. uchi: aik? basah lah tuh! ishhhh!

    ReplyDelete
  11. cumel di situ...hehe...sediakan payung org beniage tu pon x pe

    ReplyDelete

Terima Kasih!