Friday, October 1, 2010

permulaan yang baik la!

salam semua!

wahhh~
nak tahu tak? nak tahu tak? nak tahu tak?
namo tahu sudah!
sape yang mau tahu tu~
aku nak btau niiiiiiii~
aku happy neh!
nak kongsikan ngan sume..
nak tahu tak pe dia?
hihi:D 
selain aku dapat BE baru dari nuffnang~
aku jugak dah mula berniaga kecil-kecilan~
ala! niage kat depan umah jewwww~:)
carik uwang lebey la katekannnn~
ahaksss~:P
pagi tadi pas je anto uncle customer abah aku g cuci buah pinggang..
aku ajak mak aku g bank..
saje nak cek tgok duit MARA aku yang monthly punye dah masuk lom..
sengkek gilew aku rasekan!:(
dannnn..
alhamdulillah pas check balance..
ternyata tak mengecewakan aku~
duit MARA dah masukkkkkkk!!!
yeayyyy!!!
hehe..
pe lagi, mak lak mang nak g Tesco beli barang3..
aku yang cadangkan nak buat bisnes neh..
jual-jual jajan jekkk depan umah~
lau ikutkan mak mang lah tak de mase..
tapi aku cuti..boring tak de wat pe kat umah~
ape lagi~
berniage la sket guna wet MARA yang ade tu~
hasilnya...
alhamdulillah~
permulaan yang baik jugak lahh~
umah aku lak depan padang
mang ramai la dak3 ni duk bermain kat depan umah..
so, ade yang nampak tu..
terjuling3 la..
mesti hairan koz..bile plak de juwal jenjajan kat cni ni?
hehe..
dah tahu tu..
esok bawak duit lebey g sekolah agama n singgah umah akk ye dik?:)
suke3!!! sangat sukew~
doakan semuanya laku yek?
ala..kopok2 n cekelet n ice pop~
dah tentu la dak3 ni suke~;)
cam jaman3 kite3 dulu...
ke kowang tak pernah makan aiskrim Malaysia?
mang la jakun sape yang tak penah makan tu!;)
amik la sowang satu~
selamat menjamu mata!;)

10 comments:

  1. umah kat melaka kan?kat mane??nak aiskrim free!hehehe

    ReplyDelete
  2. hehe~ kat duyong~;) meh la dtg umah kite~ hik3;) insyaAllah dapat makan aiskrim free~:)

    ReplyDelete
  3. lu jangan boros sangat pulak ye.ehe XD

    ReplyDelete
  4. huhu~ idok le~ teman tak boros walopown mang teman ni kuat berbelanjew~:P

    ReplyDelete
  5. ala. takde sape nak jemput kite pegi open house. hehe.

    ReplyDelete
  6. alalala~ cian oshin~ sabar ye~ tahun depan ros jemput yek!;) smileeee~:)

    ReplyDelete
  7. buat ice krim sendiri la, lg jimat n balik modal..ice krim malaysia tu, mcm ice krim jagung, laici, kacang merah..ekeke~ ;)

    ReplyDelete
  8. hehe~ ade yang beli n ade yang buat aiskrim sendiri~ btw, thanks 4 da suggestion kak~;)

    ReplyDelete

Terima Kasih!