Sunday, September 12, 2010

❤ JODOH PERTEMUAN DI TANGAN TUHAN ❤


Salam 3 Syawal semua..
Diam tak diam kita sudah pun masuk hari yang ke-3 beraya kan? Alhamdulillah..apa aktiviti yang aku lakukan hari ini ek? Tu la orang Melaka..mesti ade ek3 kat belakang~ hihi:D
Ok, seperti tajuk entry aku yang kat atas tu..jodoh pertemuan di tangan tuhan..hari ni sebenarnya selamat sudah bestfriend aku yang sorang neh bertunang.. mulanya, kami plan nak pergi ramai-ramai adik beradik..adik beradik a.k.a geng muslimah sejati..ahaks~ mengade disitu!;) tapinya yang boleh pergi hanya aku, rozie ngan fyda..*sedih* tapi tak pe,masing3 ade komitmen dan reason tersendiri..kono la faham!;)
Ok, aku ade 11orang adik beradik waktu zaman sekolah dulu..terdiri daripada:-ALONG,ANGAH,UDA,ACHIK,ALANG,ATEH,TAM,ANDAK,AYONG,USU DAN KAK DIK~
Kawan aku yang dah bertunang ni adalah kak dik~ Alhamdulillah selamat dah beliau jadi tunangan orang kan? Hurm..dalam adik beradik aku ni, ateh dah selamat kahwin..alang dah bertunang..dan skunk giliran kak dik~ dan aku pulak? Tanya la..tanya la..hihi:D
Sebelum kowang tanya meh aku bgtau..tgu aku habiskan degree ni dulu kowt~ pastu insyaAllah MA..pastu kije dan tawen~ yang pastinya lama lagi la!;(
Dan aku mesti la tunggu abang long aku lepas dulu kan? Kan? Kan? Hihi;D
Dan yang paling-paling aku kena ingat adalah….JODOH PERTEMUAN DITANGAN TUHAN~
Moga kawan-kawan bertemu jodoh yang baik-baik dan sesungguhnya perempuan yang baik adalah untuk lelaki-lelaki yang baik dan sebaliknya..Allah itu maha adil..inysaAllah, yang terbaik buat kalian~;)
Sebelum aku g umah dak rabi’ tadi, aku sempat tolong mak aku kat umah..tambahan pulak pakcik3 dan makcik3 aku nak datang beraya ke rumah..actually, diorang semua every year konvoi..kami ni je yang tak join..almaklumlah, abah aku busy bawak teksi ambik orang…*sedih*
Tapi pape pown best jugak sebabnya, walaupown tak pat ikut dyowang g konvoi raya..aku tetap beraya ngn dyowang koz umah aku dyowang sume mang wajib datang lah kan? ;) *suke dictu*
Amiey cite mang beerkumpul lah tadi dyowang sume..mak ngah,mak lai,mak nor aku, pak anjang aku and the rest adalah sepupu sepapat…wamai gilew!;)
Hurm..sowi mak tak pat nak bantu sewaktu mak dilanda kekalutan kat umah~ iza ngah syok3 kat umah c rabi’..hehe..alasannnnnnn~ ups..mukan la! Kita mang nak g kenduri tunang kak dik pown koz nnt kite bertunang tak do lak yang sudi nak datang~;)
Ok, ni la kawan kita..Rabiatul Adawiyah nama dy~
santek kan dy?;)

kami adik beradik~ tam,acik,angah,dan kak dik~;)
insyaAllah lagi dua bulan lagi berlangsunglah majlis pernikahan dy dan c jejaka Muarnya~;)
TAHNIAH KAK DIK!!!
Doakan kak tam pulak tau~
^___^
Sedikit penat la hari ni, koz pas je balik dari umah mok long n pok long also my pak ngah n makdik belah atok angkat lak datang~ sangat meriah jugak la hari ni..hehe..tapi!!! hari3 lain tatau la nak kabar! Semalam agak suram koz c syamsul azri je yang sudi datang umah aku.,.datang pown dah malam mamat sekor tuh..hihi:D
Korang3 lak buat ape je hari ni? Meh le kongsi3 ngan dark rose ni ha!;)
Mau tahu cerita dak amiey arini? Mai kelik3 kat SINI!

2 comments:

  1. betul tu,jodoh dotangan tuhan.doakan semoga dapat jodoh yang baik

    ReplyDelete

Terima Kasih!