Saturday, July 24, 2010

Tip mendapatkan idea untuk menulis dalam blog!!!


Salam semua~ ;)
Masalah kekurangan idea untuk menulis blog
memang satu masalah yang biasa bagi hampir
kesemua blogger.
Terutamanya kepada blogger baru.
Jika kita tiada idea untuk menulis,
tiada lah entri baru.
Kesannya ialah, apabila terlalu lama
blog tiada entri-entri terkini.
Sebab tu, jika anda rajin membaca blog orang
lain anda akan mendapati entri-entri seperti;
"sudah lama blog ni tak berupdate"
"Dah bersawang blog ni"
"Dah berhabuk..." dan sebagainya.
Dalam entri kali ini, saya akan kongsikan
satu cara kepada anda, untuk memastikan
anda sentiasa tidak ketandusan idea.
UPDATE Aktiviti Anda di dalam blog.
Tidaklah semua entri, tapi, cukuplah
dijadikan cerita atau entri terbaru
pada blog anda.
Anda boleh kongsikan pengajaran yang anda dapat
daripada aktiviti anda tadi.
Contohnya, anda baru balik bercuti.
Anda boleh cerita pengalaman percutian anda.
Anda boleh kongsikan gambar-gambar, video
dan kalau boleh, cerita-cerita yang menarik.
Oklah, itu dahulu tip daripada saya.

Pstttt! ! !~  Tip ini ditulis oleh:-
Anak murid beliau:-
cekian~ :)

4 comments:

  1. ok mulai esok sile updated blog iye cik rose!

    ReplyDelete
  2. amboi3~ mukan mahin ag cik uruchimaru neh!;) hehe;) baikkkkkk! tapi aye bz sket la~;(

    ReplyDelete
  3. tak la bz mane pown~ hurm..sy nih bru jek ag lam bidang berblogging ni~ pape kasik tunjuk ajar ye~;)

    ReplyDelete

Terima Kasih!